La finalul lunii iulie au fost finalizate lucrările de amenajare a curții interioare ce deservește cetățenilor care locuiesc în primele 2 blocuri de pe șoseaua Atomiștilor (cea mai importantă intrare în Măgurele).

La baza fundamentării necesității acestui proiect a stat situația degradată a acestor imobile. Curtea interioară era total neamenajată; nu existau delimitări între zonele pietonale și cele pentru acces auto; zonele carosabile și pietonale erau din pietriș și nisip; spațiile verzi neamenajate; gardul exterior  deteriorat; iar în incintă existau o serie magazii insalubre.

Proiectul a prevăzut reamenajarea totală a acestora și aducerea la parametrii stabiliți de normele legale în vigoare, pentru a putea oferi locuitorilor acestor blocuri condiții decente de a locui, dar și pentru a igieniza și înfrumuseța intrarea în orașul nostru.

Lucrările efectuate în cadrul proiectului au fost următoarele: crearea locurilor de parcare; amenajarea aleilor pietonale; reamenjarea spațiilor verzi; crearea pantelor pentru scurgerea apelor pluviale (pentru împiedicarea inundațiilor în condiții de ploaie); crearea a 2 căi de acces în curte; marcaje rutiere și semnalizare pentru siguranța traficului; demolarea magaziilor insalubre; iluminat eficient cu led; precum și activități de igienizare a zonei.

Pentru asigurarea unor condiții și mai bune pentru locuitorii acestor zone, Primăria Orașului Măgurele intenționează să demareze procedurile necesare pentru reabilitare termică a celor două blocuri aflate într-un stadiu de degradare ridicat.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>