CAMPANIE DE STRÂNGERE DE FONDURI

Cei care vor să ofere un ajutor cât de mic au la dispoziție următoarele conturi bancare:
BRD pe numele FLĂMÎNZEANU-ȘAIN Iulian-Gilbert:
•cont RON: RO50BRDE410SV02022234100
• cont EURO: RO18BRDE410SV17886254100

Banca Transilvania – Asociația Pro Miruna pentru Sprijinirea Copiilor Bolnavi de Leucemie:
• Cont RON: RO18BTRLRONCRT0478863501

Persoanele juridice (firme sau instituții) care vor să ofere un ajutor familiei Andreei – Miruna pot descărca un model al contractului de sponsorizare pe care îl pot încheia cu Asociația Pro Miruna pentru Sprijinirea Copiilor Bolnavi de Leucemie.

De asemenea, se poate apela numărul de contact 0760041322 (Flămînzeanu-Șain Iulian Gilbert).

Contract de sponsorizare

Unii dintre voi și-o amintesc probabil pe Andreea – Miruna, fetița care, în 2018, unea întreaga comunitate din Măgurele după ce, la doar 2 ani și 4 luni a fost diagnosticată cu o boală cumplită: leucemie acută limfoblastică – ,,boala sângelui alb” – care nu doar că i-a răpit primii ani ai copilăriei, ci, în lipsa tratamentului de care are nevoie, îi poate răpi chiar viața.

De 2 ani, Andreea – Miruna se luptă să trăiască într-un spital din Monza (Italia), unde a rezistat până acum cu ajutorul medicilor, al vostru, cei care ați ajutat-o, și al lui Dumnezeu care a ascultat rugăciunile voastre pentru ea. Acum, însă, copila are nevoie din nou de ajutorul tuturor pentru încă cel puțin un an de tratament.

“Vreau să vă rog, dacă mai puteți, să ne ajutați și pe noi

Mesajul transmis de tatăl Andreei Miruna, Iulian Gilbert Flămînzeanu – Șain, militar de carieră, un bărbat puternic pe care, însă, boala necruțătoare a copilului său l-a îngenuncheat din punct de vedere emoțional, este sfâșietor. Cu atât mai mult cu cât salvarea copilei depinde de banii pe care familia nu îi are.

“Fiica mea, Andreea-Miruna a fost diagnosticată, în luna septembrie 2018, cu <<leucemie acută limfoblastică și deficit imunitar sever>> , de la aceea dată fiind internată în mai multe spitale – „Marie Currie”, „Institutul Oncologic Fundeni”, „Grigore Alexandrescu”–, iar din decembrie 2018 a fost transferată la spitalul „San Gerardo”, din Monza-Italia (una dintre puținele clinci specializate din lume, care a acceptat-o – n.r.)”, începe Iulian Flămînzeanu – Șain povestea micuței sale.

Diagnosticul dur al medicilor români care nu i-au acordat prea multe șanse a venit când Andreea-Miruna abia ce împlinise 2 ani, făcea primii pași la creșă și intra într-o nouă etapă a copilăriei.

În toamna lui 2018, când tratamentul urmat la Institutul Oncologic Fundeni nu mai dădea rezultate, iar medicii nu reușeau să pună capăt unei noi crize prin care trecea Andreea – Miruna, tatăl copilei explica pentru “Pro Măgurele”: “La începutul lunii noiembrie, merg cu analizele fetiței la clinica din Italia. Pe baza acestora, medicii de acolo pot stabili o schemă de tratament, dar m-au avertizat deja că tratamentul durează cel puțin un an, potrivit protocolului care trebuie respectat. Mi-au spus că, cel mai probabil, Andreea Miruna va rămâne internată la ei o săptămână, apoi va trebui să găsim o locuință pe care să o închiriem în apropierea spitalului, unde fetița să rămână alături de mamă, pentru că vizitele la unitatea medicală vor fi zilnice. În funcție de cum va răspunde la tratament, după un an, vor putea stabili dacă este nevoie sau nu de transplant medular. În funcție de schema de tratament pe care o vor stabili, vor putea face și o estimare a costurilor pentru primul an. Însă, din ce am discutat cu specialiști, dar și cu oameni care au trecut prin situații similare, doar prețul plătit pentru închirierea unei locuințe și alte costuri pentru a putea trăi și a putea merge zilnic cu copilul la tratatament acolo totalizează aproximativ 40.000 de euro. Acestea ar fi costuri în care nu sunt incluse tratamentul și spitalizarea. Pentru noi, însă, este o sumă uriașă. (…)Îmi cer scuze, dar nu există o durere mai mare ca atunci când copilul tău e îngenuncheat de boală”, explica atunci Iulian Flămînzeanu – Șain.

Cu ajutorul locuitorilor din Măgurele care s-au mobilizat pentru a o salva pe Andreea – Miruna și al artiștilor care, în martie 2019, urcau pe scena din Aula Facultății de Fizică în spectacolul umanitar “Împreună putem salva o viață”, copila a fost internată la clinica din Monza și a urmat tratamentul prescris de medicii italieni. Cu rezultate spectaculoase în primele 16 luni.

Părea că viața i-a dat Andreei- Miruna șansa de a avea o copilărie normală. În aprilie 2020 însă, micuța a primit o altă lovitură. A început să aibă dureri și să nu mai poată merge. Și febra a revenit.

„A început totul cu o durere de picioare și febră. În plină epidemie de COVID-19 și locuind într-o zonă foarte afectată a Italiei, asta a fost prima suspiciune. Mai ales că ultimele analize erau cât de cât în limitele impuse de terapie”, explica atunci, într-o postare pe Facebook, mama copilei.

A urmat o altă serie de analize și investigații. Și rezultatul a fost unul pe care niciun părinte din lumea asta nu și-ar dori să-l audă. Boala Mirunei, leucemia limfoblastică, a recidivat agresiv.

“În luna noiembrie 2019 am terminat tratamentul și fetița a intrat în perioada de menținere. Credeam că totul va fi bine și vom reveni definitiv în România, dar, în luna aprilie 2020, fetița a început să se simtă din nou rău și după mai multe investigații s-a constatat că boala a recidivat”, povestește și Iulian Flămînzeanu – Șain.

A venit apoi verdictul implacabil al medicilor: singura șansă a copilei este transplantul de măduvă osoasă. Andreea – Miruna a fost introdusă în Registrul Național Italian de Donatori de Măduvă Osoasă și a început terapia experimentală cu “isatuximab” (medicament cu anticorpi monoclonali – n.r.), conform actelor medicale.

Au urmat luni de spitalizare, în paralel cu căutarea asiduă a unui donator.

“După multe luni de chimioterapie, în octombrie 2020, a reușit să facă transplantul de măduvă. Din păcate, după transplant, au intervenit multe complicații și noi tratamente, iar șederea noastră în Italia se va prelungi peste un an”, adaugă tatăl copilei.  

Iar afirmațiile acestuia sunt dublate de un certificat medical eliberat pe 27 noiembrie 2020 și pe care stă scris: „Recădere medulară precoce – în tratament oncologic”.

“Resursele noastre financiare sunt pe terminate și ne descurcăm din ce în ce mai greu financiar. Vreau să vă rog, dacă mai puteți, să ne ajutați și pe noi. Vă mulțumim din suflet pentru ajutor, pentru noi, în aceste momente, orice ajutor contează foarte mult!”, este mesajul transmis printre lacrimi de tatăl Andreei – Miruna.