Vaccinul Moderna, administrat la Centrul de vaccinare din Măgurele

Centrul fix de vaccinare anti-Covid-19 din Măgurele a devenit, din 20 aprilie, centru de administrare a vaccinului Moderna. În plus, capacitatea de vaccinare în centrul de pe str. Panselelor, nr. 2 – unde lucrează zilnic, de la ora 8.00 la ora 20.00, o echipă formată din 13 medici de diferite specialități, 11 asistenți generaliști și 9 registratori – a crescut de la 60 la 96 de persoane pe zi.

Așadar, în acest moment, tuturor celor care doresc să se vaccineze anti-Covid-19 în centrul din Măgurele le va fi administrat Moderna, doze de vaccin AstraZeneca fiind disponibile doar pentru rapel în cazul celor cărora le-a fost administrată deja prima doză din vaccinul AstraZeneca.

Ca și vaccinul dezvoltat de BioNTech Pfizer (Comirnaty), Moderna utilizează tehnologia bazată pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul.

Eficacitatea vaccinului Moderna este, spun specialiștii, de 94.1%, serul fiind aprobat pentru utilizare de la vârsta de 18 ani.