Măgurele este un oraș în județul Ilfov, Muntenia, România. Localitatea se află în vecinătatea sud-vestică a municipiului București, fiind un oraș-satelit al Capitalei la 6 km de acesta (12 Km de centrul Bucurestiului, Piata Unirii). Din componența orașului Măgurele fac parte și localitățile Alunișu, Dumitrana, Pruni și Vârteju.

Orașul se învecinează la est cu Jilava și Dărăști iar la vest cu Bragadiru și Cornetu. Numele de Măgurele provine de la movilele (măgurele) existente în zonă, cunoscute sub numele de Măgura Gherman și Măgura Filipescu, unde s-a constatat o continuitate a așezărilor omenești din epoca pietrei și până în prezent.

Prin oraș trece șoseaua de centură a Bucureștiului, precum și șoseaua județeană DJ401A, care o leagă spre est de Jilava (unde se intersectează cu DN5) și Vidra; și spre nord-vest de Bragadiru (unde se intersectează cu DN6), Domnești, Ciorogârla și mai departe în județul Giurgiu de Bolintin-Vale. La Aluniș, din această șosea se ramifică DJ401D, care duce la Dărăști-Ilfov, 1 Decembrie (unde se intersectează cu DN5), Copăceni și Vidra.

Accesul către București se face în principal prin șoseaua București-Măgurele pe un drum cu 2 benzi de mers pe fiecare sens până la granița cu Sectorul 5.

[google_maps id=”487″]