Educația este piatra de temelie a unei națiuni puternice. Locul în care învață, comunică, se dezvoltă reprezintă baza pentru transformarea copilului într-un adult fericit, într-un om de succes.

Administrația locală din Măgurele a pus mereu preț pe viitorul copiilor din comunitate, pe crearea unui mediu educational modern, cu grădinițe și școli dotate la standarde europene. În acest sens, Primăria Orașului Măgurele a elaborat și a depus un nou proiect pentru obținerea de fonduri europene.

Pe lângă rolul de a forma personalităţi, caractere, pe lângă însuşirea de cunoştinţe, școala reprezintă piatra de temelie a construirii unei meserii şi, implicit, cu ajutorul ei, în viitor, a formării şi susţinerii propriei familii. Tocmai de aceea, autoritățile din Măgurele au inițiat un nou proiect de investiții, în valoare de peste 2.500.000 de lei, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a gradinițelor, a școlii și Liceului Teoretic “Horia Hulubei”.

Proiectul aflat deja în curs de licitație urmărește, așadar, creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate. Astfel, noul an vine cu schimbări importante la Grădinița nr. 1, la școala generală și la Liceul Teoretic “Horia Hulubei”, cele mai importante unități de învățământ din oraș, care vor duce la creșterea performanțelor școlare și la dezvoltarea armonioasă a tinerilor din comunitate.

Unitățile de învățământ vor avea table interactive, noi laptopuri, sisteme de sunet, camere pentru videoconferințe, imprimante și scannere, mese luminoase, aparate digitale de fotografiat, dotări specifice laboratoarelor de științe și de informatică, dar și dotări și mobilier pentru săli de clasă: catedre, pupitre individuale cu scaune – pentru elevi, cuiere, dupaluri pentru depozitarea materialelor didactice, pătuțuri cu saltele individuale, dulapuri pentru jucării, bibliotecă, pernuțe individuale pentru șezut.  

Liceul “Horia Hulubei” va beneficia de un laborator multidisciplinar, dotat cu echipamente digitale, mobilier si materiale didactice adecvate și moderne, un cabinet multidisciplinar dotat cu materiale didactice, o sală de sport dotată complet și un cabinet de asistență psihopedagogică și logopedie, dotat, de asemenea, cu echipamente digitale, mobilier si materiale didactice.