În această dimineață, la sediul Primăriei Orașului Măgurele, a avut loc o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență. Pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus (COVID – 19) a fost adoptat un nou set de măsuri care pot fi luate de autoritatea locală, deoarece sunt de competența acesteia.

Menționăm că autoritatea locală are competență limitată în ceea ce privește aplicarea unor eventuale restricții de circulație a personelor, restricții de muncă sau referitoare la sistarea activiății, chiar și parțiale, a unor instituții. Astfel de măsuri pot fi luate doar de la nivel central, prin decizii ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

MĂSURI DE PREVENȚIE A RĂSPÂNDIRII INFECȚIEI CU CORONAVIRUS ADOPTATE DE PRIMĂRIA ORAȘULUI MĂGURELE:
Activitatea Direcției de Relații cu Publicul a Primăriei Măgurele se suspendă timp de 10 zile, până la data de 23 martie. Cetățenii se pot adresa instituției prin fax (021) 4574-165), prin e-mail (office@primariamagurele.ro) sau telefon (021) 457-4098).
În perioada imediat următoare, se va face o nouă dezinfecție în toate clădirile administrative din oraș (grădinițe, școală, liceu primărie, Clubul Copiilor Măgurele, Clubul Sportiv Măgurele, Căminul Cultural).
Accesul vizitatorilor în instituțiile publice este permis doar în situații de urgență.
Începând de joi, 12 martie, activitatea tuturor direcțiilor din Primărie se va desfășura cu doar jumătate din personal, ALTERNATIV (o săptămână la serviciu / o săptămână, muncă la domiciliu), în funcție de necesități și de specificul activității fiecărei direcții.
Funcționarii care nu au mașini proprii și circulă cu mijloacele de transport în comun vor lucra de la domiciliu, în scopul de a evita aglomerația din mijloacele de transport în comun.

RECOMANDĂRI ALE PRIMĂRIEI MĂGURELE:
Slujbele religioase în spații închise sunt de evitat! Recomandăm preoților să țină slujbele și să le transmită online sau prin stațiile audio din curțile bisericii, pentru a putea fi ascultate în aer liber.
 De asemenea, recomandăm magazinelor și supermarketurilor din Măgurele să respecte recomandările Comitetul Național pentru Situații de Urgență și să aplice măsurile de prevenție necesare.
 Recomandăm tuturor societăților economice care își desfășoară activitatea pe raza orașului Măgurele să respecte toate măsurile impuse de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.
 Lansăm un apel către toți cetățenii SĂ ÎNCETEZE să posteze în mediul online, pe rețelele de socializare ori să transmită, prin orice mijloace, INFORMAȚII FALSE. Distribuirea de știri false generează panică, motiv pentru care lansăm un apel la calm și rugămintea să urmați doar instrucțiunile transmise de autoritățile competente! Informații corecte și în permanență actualizate, dar și sfaturi utile pentru prevenție puteți obține de pe site-ul Ministerului Sănătății, www.ms.ro, nu de la așa-zișii “ binevoitori”.
 Menționăm faptul că până în acest moment, în orașul nostru nu au fost întegistrate cazuri de Covid-19.

Siguranța și sănătatea cetățenilor sunt cele mai importante și de aceea trebuie să luăm toate măsurile indicate de autoritățile competente pentru a combate răspândirea acestui virus. Doar împreună vom reuși să prevenim infectarea cu covor-19: primărie, consiliu local, mediul privat, cetățeni. Trebuie să colaborăm, să acționăm și să dăm dovadă de solidaritate și de responsabilitate.
Limitarea accesului în primărie nu înseamnă că instituția se închide pentru cetățeni. Aceștia se pot adresa instituției prin e-mail. În plus, pentru orice informație ori sesizare au la dispoziție numerele de telefon ale tuturor serviciilor de specialitate din subordine:

 Relații cu Publicul:
Telefon: (021) 457-4098
Fax: (021) 4574-165
Email: office@primariamagurele.ro
informatii@primariamagurele.ro

Asistență Socială: asistenta.sociala@primariamagurele.ro
Urbanism: urbanism@primariamagurele.ro
Serviciul Agricol: registrulagricol@primariamagurele.ro
Taxe și impozite: impozite@primariamagurele.ro
Juridic: alina.dinu@primariamagurele.ro
Stare Civilă: starecivila@primariamagurele.ro
Cadastru: cadastru@primariamagurele.ro

Poliția Locală:
Telefon: 0733. 448. 331.
politialocala@primariamagurele.ro

 Utilități Publice:
Telefon: 0745 – 552 – 552
office@upmagurele.ro

 Telefoane utile
https://primariamagurele.ro/telefoane-utile

Raportează o problemă
https://primariamagurele.ro/raporteaza-o-problema

Plata taxelor online
https://primariamagurele.ro/media/5490