👉 Primăria Orașului Măgurele a luat toate măsurile pentru ca micuții din comunitatea noastră să învețe și să se joace în condiții sigure, în cele 4 grădinițe de stat din oraș. Acestea se vor redeschide mâine, după “scenariul verde”.

✅ “Scenariul verde” a fost aprobat în Consiliul de Administrație de conducerea grădinițelor împreună cu reprezentanți ai autorităților locale și ai părinților și se va aplica atât la Grădinița nr. 1 Măgurele, cât și în unitățile arondate acesteia (Grădinița nr.2 Măgurele, Grădinița nr.3 Vârteju, Grădinița nr.4 Dumitrana).

✅ Toate sălile de grupă ale celor 4 grădinițe permit menținerea distanței între copii (minimum 1 metru), pentru că au dimensiuni generoase, de aproximativ 70 de metri fiecare.

✅ Toate sălile de grupă au fost dotate cu măsuțe monopost (care pot fi folosite de câte un singur copil), iar pentru grupele cu program prelungit a fost suplimentat numărul de pătuțuri.

✅ Toate cele 4 grădinițe dispun de măști, materiale de curățenie și dezinfectanți.

✅ Primăria Orașului Măgurele a dotat toate grădinițele cu dispensere cu senzori pentru dezinfectant, simplu de folosit de către cei mici.

✅ În toate spațiile din cele 4 grădinițe s-a făcut nu doar dezinfecție, ci și dezinsecție și deratizare. Dezinfecția va fi asigurată și zilnic, la finalul programului, în fiecare sală de grupă și în spațiile comune.

✅ Utilități Publice Măgurele a asigurat curățenia în curțile celor 4 unități de învățământ preșcolar și în vecinitățile acestora, iarba a fost tunsă, iar locurile de joacă așteaptă să fie folosite în siguranță de cei mici.

✅ Copiii vor veni și vor pleca de a grădiniță la intervale orare stabilite deja, părinții fiind informați despre orar.

400 de copii înscriși în acest an în cele 16 grupe ale grădinițelor din Măgurele vor fi educați și supravegheați de cadre didactice calificate. De altfel, unitățile de învățământ preșcolar din orașul nostru reprezintă un etalon pentru învățământul preșcolar de stat din județul Ilfov atât din punct de vedere al infrastructurii și dotărilor, cât și din punct de vedere al corpului didactic. Acestea sunt două dintre motivele pentru care numărul solicitărilor de înscriere din partea părinților a crescut semnificat, iar Grădinița cu program prelungit nr. 1 așteaptă aprobarea Ministerului Educației pentru înființarea unei noi grupe mici și pentru suplimentarea posturilor de îngrijitoare.

Un an școlar cu sănătate pentru copii, educatori și părinți!