Campanie de colectare a electrocasnicelor uzate

19 iunie – Ziua Reciclării în Măgurele

Protecția mediului, care, în final, se traduce în viață sănătoasă pentru locuitorii orașului, a fost și rămâne una dintre prioritățile administrației locale din Măgurele. Acesta este principalul motiv pentru care și în acest an Primăria Orașului Măgurele, în parteneriat cu societatea de salubrizare, organizează o amplă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electrocasnice (DEEE). Așa încât, sâmbătă, pe 19 iunie, în Măgurele este Ziua Reciclării. Timp de trei ore, în intervalul orar 8:00 – 11:00, deșeurile electrice și electrocasnice vor fi colectate de angajații firmei de salubrizare din fața caselor sau a blocurilor în care locuiți.

Concret, fiecare familie trebuie doar să scoată în fața locuinței vechea mașină de spălat, vechiul televizor sau vechiul computer care nu mai funcționează, vechiul aragaz ori frigider care îi ocupă inutil spațiul în casă, în debara, în garaj sau în curte. Toate vor fi colectate de cei de la salubrizare.

Toți cei care doresc să scape de aparatura uzată pot anunța autoritatea locală la adresa de email: reciclare@primariamagurele.ro sau la numărul de telefon 021 / 457.40.91, indicând doar adresa de la care aceste echipamente pot fi ridicate.

De ce trebuie să reciclăm corect deșeurile electrice și electrocasnice

Colectarea corespunzătoare a electrocasnicelor vechi este extrem de importantă pentru sănătatea dumneavoastră și a celor din jur, dar și pentru mediu.

În plus, legislația în vigoare obligă utilizatorii de echipamente electrice și electrocasnice din România să colecteze separat deșeurile electrice și de a nu le arunca împreună cu celelalte deșeuri nesortate. Persoanele fizice și juridice care dețin deșeuri electrice, inclusiv cele provenite de la echipamente electrice și electronice importante pentru propriul uz, au obligația de a preda aceste deșeuri către sistemele sau centrele de colectare special autorizate în acest sens.

Unul dintre principalele motive pentru care este neapărat nevoie ca aceste tipuri de deșeuri să fie colectate selectiv și reciclate este acela că toate conțin o categorie diversificată de substanțe nocive pentru sănătate, chiar de 10 ori mai nocive decât acelea conținute de deșeurile menajere.