Luna aceasta au început lucrările de reabilitare a spațiilor de creșă prin care vor fi amenajate 6 grupe de creșă – în cadrul Grădiniței Nr.1 și în Dumitrana (Şcoala Primară Nr.2). Totul este posibil în cadrul proiectului “#Măgurele – Educație de calitate pentru copiii de la 0 la 3 ani”, finanțat cu aproape 1 milion de euro din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020.

Până cel târziu în luna noiembrie, primele 6 grupe de creșă vor fi nu doar amenajate și dotate la standarde europene, dar vor beneficia și de personal calificat, gata să le ofere celor mici educație și îngrijire de înaltă calitate și să le îndrume primii pași către viitor.

Pentru început, primii beneficiari ai proiectului vor fi 54 de copii (9 copii / grupă), cu vârste de la 0 la 3 ani, din Măgurele. Micuților li se adaugă peste 100 de părinți, bunici, aparținători, care vor beneficia, în cadrul aceluiași proiect, de consiliere și educație parentală. Iar zeci de cadre didactice vor fi formate pentru a le oferi celor mici cele mai bune condiții și noțiuni de educație antepreșcolară.

Vom reveni în scurt timp cu informații detalitate privind procedura de înscriere în cadrul primelor grupe de creșă.