Ieri, 9 iunie 2016, cu prilejul sfintei sărbători a Înălţării Domnului au avut loc manifestații dedicate Eroilor  Neamului. Slujbele de comemorare au avut loc la cele două monumete ale Eroilor Neamului: cel situat în zona centrală a orașului și cel din curtea bisericii “Sfinții Ioachim și Ana” din Vîrteju.

După slujba de comemorare susținută de soborul preoților orașului, la cele două monumente au fost depus coroane și flori, iar elevii Școlii Generale au intonat cântece patriotice.

Discursul domnului Narcis Constantin, primarul orașului Măgurele, cu ocazia manifestațiilor dedicate comemorării Eroilor Neamului:

Presfinți părinți,
Doamnelor și domnilor profesori,
Dragi locuitori ai orașului Măgurele,
Hristos s-a înălțat!

Mă bucur că suntem prezenți în număr atât de mare în această zi care are o importantă semnificaţie creştină – Înălţarea Domnului. Totodată, comemorăm astăzi Eroii Neamului românesc. Avem o datoria ca la fiecare sărbătoare să-i comemorăm, cu profundă recunoştinţă, pe toţi cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o ţară independentă şi suverană, în care ne putem bucura de libertate. Jertfa ostaşilor neamului nostru a fost înfăptuită pentru și prin religie, pentru ca noi, părinții și copiii noștri să putem merge la biserică, să ne putem ruga liber lui Dumnezeu, căci, cea mai de preț bogăție a neamului nostru este credința creștină. Aceasta a contribuit decisiv la păstrarea  valorilor naţionale, la obținerea și păstrarea independenței de stat, la libertatea poporului nostru.

Pentru toate acestea doresc să îmi exprim preţuirea şi recunoştinţa față de bravii eroi ai neamului românesc căzuţi la datorie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire!

Soborului de preoți le mulțumesc pentru emoționanta slujbă de pomenire, iar doamnelor profesoare și educatoare le mulțumesc pentru că au îndrumat copiii să fie prezenți, astăzi, în frumoasele porturi populare. Mi-aș dori ca la următoarea sărbătoare națională să le urmăm exemplul și, cât mai multe persoane, să fie îmbrăcate în portul traditional românesc.

Iar dumneavoastră, tuturor locuitorilor orașului Măgurele, mă adresez cu emoție, urându-vă ca de acum înainte să trăiți liniștiți, într-un oraș liniștit! Să aveți grijă de dumneavoastră, iar eu vă asigur că voi avea grijă să fac tot ceea ca am promis pentru orașul și comunitatea noastră!

Să ne cinstim istoria şi eroii, dar să trăim prezentul și viitorul cu responsabilitate!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.