Asociația Magurele Science Park a prezentat marți, 28.11.2017,  indicatorii Parcului Științific Măgurele, proiect esențial pentru concretizarea obiectivelor de dezvoltare regională ale proiectului Extreme Light Infrastructure – Nuclear Power (ELI-NP) și pentru valorizarea economică a rezultatelor cercetării de pe întreaga platformă Măgurele.

Indicatorii economici ai proiectului Măgurele Science Park (MSP) prezentați ieri, reflectă impactul puternic pe care ELI-NP și MSP îl au în dezvoltarea orașului Măgurele, dar și a întregii zone de SUD a României.
Faptul că există o asemenea desfășurare de forțe în domeniul cercetării la noi în oraș se datorează exclusiv oamenilor de știință din “Platforma Măgurele”, dar posibilitatea construirii unui parc științific prin intermediul căruia să se realizeze transferul de tehnologie de la cercetare la producție, ni se poate datora nouă, tuturor: administrației publice locale, Consiliului Județean Ilfov și tuturor institutelor de cercetare.
Totodată, dezvoltarea orașului va fi susținută și de proiectele Primăriei Măgurele din acest an, precum și de cele din următorii doi ani. Acestea vor da o nouă față orașului nostru și îl vor transforma într-unul modern, cu adevărat european! – Narcis Constantin

La eveniment au participat membrii Asociației Măgurele Science Park, respectiv Consiliul Județean Ilfov, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei și Primăria Măgurele, conducerile institutelor de cercetare, reprezentanți ai organismelor internaționale și naționale din domeniile bancar, de afaceri, IT, precum și firme interesate de participarea în acest proiect.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.