Luna aceasta s-a dat startul lucrărilor de reamenajare a Parcului Aluniș – primul din cele șapte locuri de joacă și agrement care vor fi modernizate de Primăria Măgurele în cadrul unui proiect important pentru locuitorii orașului: “Amenajare parcuri din orașul Măgurele”.   Cele șapte parcuri care vor fi reamenajate sunt Parcul Vârteju, din str. Chirca nr. 101, Parcul Nefliu, din str. Chirca nr. 1, Parcul Alunișu, din str. Aluniș nr. 99, Parcul Platforma I, din str. Albăstrelelor nr. 7, Parcul Platforma II, din str. Albăstrelelor nr. 8, Parc Pruni, din str. Argeș nr. 89 și Parc Dumitrana, de la Grădinița Dumitrana.

Lucrările derulate în Parcul Aluniș constau în: reamenajarea parcului propriu-zis; reamenjarea terenului de minifotbal; amenajarea unor terenuri de tenis cu piciorul; amenajarea parcării din fața parcului; amenajarea unor construcții de grupuri sanitare.

Peste 40 de arbori și sistem de irigare a spațiilor verzi

Astfel, terenul de joacă va fi amenajat în zona centrală, unde vor fi grupate toate echipamentele, cu excepția unui ansamblu cu trei tobogane, care va fi amplasat în partea de sud a parcului.

Mesei de tenis de masă i se va realiza o suprafață din tartan, cu aria conform necesarului acestui tip de joc.

Va fi păstrat și foișorul din lemn, dar, în jurul lui, va fi amenajat un semicerc din pietriș, pe fundație de piatră spartă și balast.

Două alei din pavele din beton vor traversa parcul în lung, împărțind suprafața acestuia în trei părți aproximativ egale.

Se vor păstra pe poziție mesele din lemn cu bănci, iar mesele de șah se vor muta în partea de la intrarea în parc. În plus, vor fi plantați 43 de arbori și se va realiza un sistem de irigare a spațiilor verzi, cu forajul amplasat pe latura dinspre parcare.

De asemenea, instalația de iluminat va fi complet refăcută.

Terenuri noi, de tenis cu piciorul

Lucrările de reamenajare a terenului de minifotbal constau în înlocuirea suprafeței de joc cu una nouă, din gazon sintetic. Terenul va fi împrejmuit cu un gard metalic, din plasă bordurată și va fi acoperit cu plasă.

Și porțile vor fi completate cu plasă, iar pe latura dinspre parc a terenului va fi amenajată o pistă pentru alergare.

Iar pentru utilizarea cât mai eficientă a suprafeței mari a parcului, în partea de sud a acestuia vor fi amenajate două terenuri de tenis cu piciorul.

Locuri de parcare, în fața parcului

Cei care vin să-și petreacă timpul liber sau să facă mișcare în Parcul Aluniș își vor putea lăsa mașinile în parcarea auto ce va fi amenajată în zona dintre strada Aluniș și parc. Mai mult, la intrarea în parc se va construi o clădire cu grupuri sanitare și vestiar.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.