Întâlnirea strategică pentru dezvoltarea conceptului “Laser Valley – Land of Lights – dezvoltare teritorială inteligentă” ce a avut loc astăzi, reprezintă încă un pas important în realizarea obiectivului de modernizare a orașului nostru.

Discuțiile de astăzi nu au fost centrate în jurul premiselor favorabile generate de proiectul ELI-NP ci, mai degrabă, pe realizarea unei colaborări interinstituționale care să creeze un concept coerent de dezvoltare a orașului Măgurele. Prin implementarea acestui concept în Măgurele, pe lângă dezvoltarea științifică, vom putea genera și dezvoltarea sistemului de învățământ universitar, cea a mediului de afaceri, precum și dezvoltări urbanistice și de infrastructură.

Încă de la începutul proiectului ELI-NP am susținut faptul că administrația publică locală, cea județeană, precum și cea centrală trebuie să fie pregătite să gestioneze și să valorifice la întregul potențial, valul de dezvoltare generat de construirea “celui mai mare laser din lume” la Măgurele. Întâlnirea de astăzi a creat climatul perfect pentru realizarea acestui deziderat.

Am încredere că prin implicarea tuturor celor prezenți astăzi, Dacian Cioloș – prim-ministrul României, Adrian Curaj – înalt reprezentant al primului ministru pentru acest proiect, reprezentanți ai ministerelor cu expertiză în domeniu, ai autorităților județene, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri, vom dezvolta orașul Măgurele și, implicit, zona de sud a Capitalei și județul Ilfov.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.