Primăria Măgurele a investit și va continua să investească sume consistente în reabilitarea și modernizarea tuturor spațiilor de recreere și de joacă din oraș, dar și în realizarea de noi parcuri și zone verzi, menite să crească calitatea vieții locuitorilor urbei.

Este important, însă, ca aceste spații să fie conservate pentru a putea fi utilizate în deplină siguranță, în primul rând de copiii noștri, pentru că ei sunt primii și cei mai importanți beneficiari ai investițiilor făcute până acum. Acesta este principalul motiv pentru care Consiliul Local Măgurele a adoptat Regulamentul de funcționare a locurilor de joacă și recreere din oraș. Astfel, documentul prevede nu doar condițiile în care aceste spații urmează să fie utilizate, ci și sancțiuni pentru cei care distrug echipamentele de joacă sau amenajările, aruncă gunoaie, resturi de alimente, ambalaje sau deșeuri din construcții în aceste spații, scuipă pe jos cojile semințelor, fumează, consumă alcool ori substanțe interzise în parcuri, aleg să-și plimbe pe aici animalele de companie sau să folosească biciclete, ATV-uri sau mopede.

În plus, pentru a evita accidentele nedorite, autoritățile locale au stabilit că și părinții sau bunicii care-și lasă nesupravegheați micuții la locurile de joacă vor fi pasibili de sancțiuni.

Iar amenzile pe care le riscă cei care sunt surprinși de Poliția Locală încălcând interdicțiile impuse prin acest regulament nu sunt deloc de ignorat. Acestea vor fi cuprinse între 100 și 1.500 de lei.

Iată ce conține, concret, regulamentul adoptat de Consiliul Local:

SUNT STRICT INTERZISE:
– deteriorarea oricăror echipamente, dotări sau amenajări (bănci, coșuri de gunoi, garduri, aparate de joacă);
– aruncarea cojilor de semințe, resturilor de alimente și de ambalaje pe domeniul public;
– fumatul, consumul de băuturi alcoolice și al substanțelor cu efect halucinogen;
– oprirea, staționarea sau parcarea autovehiculelor pe trotuare/ alei și pe spațiile verzi;
– accesul cu animale de companie;
– accesul copiilor cu vârsta între 2 și 7 ani fără a fi însoțiți de un adult sau de o persoană cu vârsta peste 14 ani. Trebuie precizat și faptul că, potrivit normelor, echipamente din spațiile de joacă sunt destinate doar copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani.

SANCȚIUNI:
– nerespectarea programului de funcționare a parcului: amendă cuprinsă între 200-500 lei;
– aruncarea gunoaielor, reziduurilor pe domeniul public: amendă de la 500 la 1500 lei;
– intrarea cu animale de companie: amendă cuprinsă între 200-500 lei;
– intrarea cu biciclete, mopede, atv-uri: amendă de la 200 la 500 lei;
– consumul de băuturi alcoolice: amendă cuprinsă între 100-500 lei;
– distrugerea echipamentelor, acte de vandalism: amendă de la 100 la 500 lei.

Parcurile vor fi deschise zilnic doar între orele 7.00 și 22.00.

Autoritățile locale din Măgurele fac apel la toți cei care vor alege spațiile de joacă și recreere din oraș pentru a-și petrece timpul liber să respecte regulamentul de funcționare a acestora, pentru că doar în acest fel vor demonstra că se respectă pe ei înșiși, își respectă copiii, vecinii și pe cei din jur. Iar aceia care observă persoane care încalcă regulile pot apela cu încredere Poliția Locală Măgurele (0733.448.331), Serviciul Utilități Publice Măgurele (0745.552.552) sau numărul de urgență 112.

Doar împreună putem face din Măgurele un oraș în care primează civilizația, spiritul civic și respectul!