Campania “SOS – Ambrozia” are drept scop prevenirea unui “dezastru” pentru mediu și sănătatea populației prin răspândirea polenului până la sfârșitul lunii octombrie și reducerea rezervei de semințe pentru următorii ani.

Ca urmare a răspândirii exagerate, la nivel național și a creșterii numărului de persoane cu simptome de alergie la această plantă, Agenția Națională a Protecției Mediului a declarat ziua de 28 septembrie, Ziua mișcării civice pentru mediu și sănătate.

Sâmbãta, 28 Septembrie 2019, între orele 10°°-15°° cetãṭenii oraşului Mãgurele, agenṭii economici și instituṭiile publice sunt așteptați să se alăture acestei inițiative prin:

 – Acțiuni de cosire/distrugere pe domeniile  private (in curṭi si gradini) acolo unde este prezenta buruiana ambrozia.

 – Materialul vegetal colectat in saci menajeri poate fi predat la punctul de predare al SALSERV de langa staṭia de epurare din strada Râului nr.142( sos. Măgurele – Dărăști) , sâmbãtã 28 septembrie intre orele 10°°-15°°.

– Primăria Măgurele va organiza și coordona, prin direcțiile abilitate, în intervalul orar 10.00-15.00, acțiuni de cosire pe domeniile publice aflate în administrare.

– Persoanele interesate pot lua parte la acțiunea de cosire pe domeniul public a primăriei, întalnirea are loc sâmbãtã, la ora 10.00,  pe strada Atomiștilor  Nr.140 (Punct de reper:  Gardena Residence / Pasajul peste centura, sensul spre București).