Măgurele se transformă pe zi ce trece într-un oraș cu adevărat european, nu doar din punct de vedere al dezvoltării și al creșterii calității vieții locuitorilor săi, ci și din punct de vedere al respectului: respect față de cei din jur, respect față de comunitate, față de oraș, față de mediu, față de legi, de norme și reguli. Din păcate, există și persoane în opinia cărora legile, normele și regulile – care stau la baza civilizației și a unei societăți democratice – sunt făcute doar pentru a fi încălcate. Toți cei care gândesc astfel trebuie să știe, însă, că, în Măgurele, Poliția Locală funcționează nu doar pentru a sprijini comunitatea, ci și pentru a proteja educația, civilizația, respectul și legea.

Ultimul bilanț al Poliției Locale Măgurele pentru anul 2019 arată că, în perioada ianuarie – decembrie 2019, polițiștii locali au aplicat nu mai puțin de 778 de amenzi, în valoare totală de 243.585 de lei. Cele mai multe (519 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 93.090 de lei) au vizat încălcări ale normelor rutiere, încălcarea normelor stabilite prin Hotărârea Consiliului Local Măgurele 24/2019 privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea orașului, referitoare la modul în care sunt gestionate deșeurile (165 de amenzi, totalizând 91.980 lei), încălcarea ordinii și liniștii publice (92 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 58.300 de lei). A fost acordat, însă, și un avertisment pentru încălcarea legislației privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, dar și o amendă în valoare de 200 de lei pentru încălcarea legislației privind reglementarea si administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

Și asta, în condițiile în care în Măgurele activează 8 polițiști locali: șeful Poliției Locale, care se ocupă de coordonarea structurii, șase polițiști operativi – care fac muncă de teren și un polițist care se ocupă de monitorizare și operarea datelor. Numărul de polițiști locali este impus de lege (care prevede maximum un polițist local la 1.000 de locuitori), aceeași care impune și rolul Poliției Locale, care este unul de suport și de completare a atribuțiilor Poliției Naționale, cea care asigură permanent, 24 de ore din 24, ordinea și liniștea publică în Măgurele.

În slujba cetățenilor
Polițiștii locali din Măgurele sunt la datorie de luni până vineri, de la orele 7.30 la orele 22.00 (în două schimburi), dar, atunci când este nevoie de ei, lucrează și peste program, de sărbători sau în zilele libere legale.

Așa arată bilanțul pentru anul 2019, potrivit căruia, polițiștii locali au fost la datorie pentru a asigura ordinea și liniștea publică atât în timpul scrutinelor electorale ale alegerilor europarlamentare (26 mai) și prezidențiale (10 și 24 noiembrie) sau în zona bisericilor în noaptea de Înviere, cât și la evenimentele organizate de autoritățile locale ori în parteneriat cu acestea: “Cenaclul Flacăra – Andrei Păunescu și invitații săi”, spectacolul umanitar “Împreună salvăm o viață”, slujba de sfințire a pietrei de temelie a viitoarei Biserici Dumitrana, “Ziua Porților Deschise” la stația de epurare Nefliu, evenimentele dedicate Zilei Naționale a României ori spectacolul-eveniment devenit deja o tradiție în oraș: “Crăciun de poveste”.

Tot polițiștii locali sunt cei care asigură siguranța elevilor, liniștea și ordinea publică la Clubul Sportiv Măgurele sau în zona Liceului Teoretic “Horia Hulubei” – și asta nu doar în timpul Evaluării Naționale și Bacalaureatului, aceștia fiind prezenți zilnic la începutul și finalul programului elevilor (pentru a fluidiza traficul, pentru a ajuta copiii să ajungă în siguranță la școală, pentru a-i supraveghea etc). Totodată, polițiștii locali veghează la integritatea parcurilor și a locurilor de joacă recent reabilitate și reamenajate, precum și la respectarea orarului de utilizare a acestora.

Poliția Locală Măgurele: 0733. 448. 331