Pentru că Măgurele este în plină dezvoltare, în oraș au fost deschise, în paralel, mai multe șantiere. În acest moment, societatea Apă Canal Ilfov – sucursala Măgurele lucrează la înlocuirea conductei de apă din strada Mărășești, veche de preste 30 de ani. Practic, aceasta a fost montată la sfârșitul anilor ’70, când a fost realizată vechea rețea de alimentare cu apă și vechea stație de pompare.

Conducta actuală, cu un diametru de 110 mm va fi înlocuită cu una cu o capacitate mai mare, cu diametrul de 180 de mm. În plus, vor fi refăcute și branșamentele de la noua conductă către blocurile din zonă. Asfaltul și trotuarele din zonă nu vor fi afectate de lucrări, deoarece se vor realiza săpături mecanizate și subtraversări.

Magistrala principală din str. Mărășești deservește în total 540 de apartamente – adică, nu doar pe cele din blocurile de pe Mărășești, ci și apartamentele situate pe străzile Albăstrelelor, Panselelor și Bujorilor.

Autoritățile locale au decis ca lucrările să fie executate acum, pentru a asigura condiții mai bune de livrare a apei potabile, dar și pentru a evita noi intervenții după ce vor fi realizate spațiile verzi din fața blocurilor. În plus, odată cu înlocuirea conductei și refacerea branșamentelor, în zonă vor fi montați și trei hidranți de mare presiune, pentru a înlesni o eventuală intervenție a pompierilor, astfel încât siguranța locuitorilor să fie astfel garantată.

Iar locuitorii din această zonă nu vor beneficia doar de o mai bună alimentare cu apă, ci și de o calitate ridicată a distribuției energiei electrică. Asta, pentru că, în paralel cu lucrările la rețeaua de alimentare cu apă, este schimbată și rețeaua de alimentare cu energie electrică de către Enel.