În condițiile în care centrul orașului este tranzitat zilnic de copii, iar modul haotic de parcare a generat un risc crescut de accidente grave în zona centrală, începând de astăzi, 12 iulie 2017, locurile de parcare din fața Hotelului Măgurele vor fi cu plată.

Introducerea taxei de parcare pentru locurile din fața Hotelului Măgurele face parte dintr-o strategie mai amplă pentru realizarea de locuri de parcare moderne, spații de joacă sigure pentru copii, dar și pentru crearea de spații verzi. Proiectul a debutat, de altfel, în toamna anului trecut, primele parcări finalizate fiind cele situate în zona „Vietnam” și cele dintre blocurile situate pe str. Atomiștilor.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, prima oră de parcare va fi gratuită pentru a putea permite locuitorilor orașului să își rezolve problemele pe care le pot avea în zona centrală (achitarea facturilor, cumpărături etc) urmând ca, în cazul în care își prelungesc șederea, șoferii să achite apoi câte 2 lei pentru fiecare oră.

Parcarea publică cu plată va funcționa în baza unui orar prestabilit, în fiecare zi a săptămânii, cu posibilitatea trecerii, în afara orarului, în regim de parcare publică fără plată:

  • Luni – Vineri, 00:00 – 24:00 regim parcare CU PLATĂ;
  • Sâmbătă – Duminică, 00:00 – 24:00 regim parcare FĂRĂ PLATĂ.

Informații utile

  • Taxa pentru pierderea tichetului de parcare – 30 ron.
  • După achitarea taxei de 30 de lei pentru tichetul pierdut, prezentaţi-vă la gardianul primăriei cu bonul primit pentru ieșirea din parcare.
  • Validaţi tichetul de parcare la automatul de plată situat lângă punctul ,,Digi”,  înainte de a ieşi din parcare.
  • Aparatul nu poate da rest.

There are no comments yet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.